Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται η έξω επικονδυλίτιδα αγκώνα (Tennis elbow)

HUMAN KINETICS

ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

Human Kinetics Physiotherapy - Souzana Loukogiannaki

Περιεχόμενα θέματα

Μια κοινή πάθηση που παρατηρούμε αρκετά συχνά στο φυσικοθεραπευτήριο μας είναι η επικονδυλίτιδα η οποία είναι τενοντίτιδα στον αγκώνα. Συγκεκριμένα, η έξω επικονδυλίτιδα αγκώνα (tennis elbow) συχνά αναφέρεται σαν αιτία που εμποδίζει όσους πάσχουν να επιδοθούν σε αγαπημένες τους δραστηριότητες, λόγω του προαναφερόμενου πόνου. Μάλιστα, ο πόνος αυτός επηρεάζει στην πραγματικότητα περίπου το 1% έως 3% του πληθυσμού. Συχνά τα άτομα που τον βιώνουν αναφέρουν ευαισθησία ακόμα και πρήξιμο γύρω από την άρθρωση του αγκώνα, περιορισμένο εύρος κίνησης και αναφερόμενο πόνο στον αυχένα ή τους ώμους.

έξω επικονδυλίτιδα αγκώνα (tennis elbow)

Τι λένε οι έρευνες;

Σε μια πρόσφατη μελέτη που εξέτασε τις επιδράσεις του βελονισμού στην τενοντίτιδα αγκώνα σε σύγκριση με ένεση κορτικοστεροειδών διαπίστωσε, ότι ο βελονισμός μειώνει αποτελεσματικότερα τον πόνο και αποκαθιστά τη λειτουργία της κίνησης πιο αποτελεσματικά από την ένεση κορτικοστεροειδούς. (Peng, 2020).

Ο βελονισμός λειτουργεί τοπικά αλλά και σε όλο το σώμα, απελευθερώνοντας ορμόνες που έχουν την ικανότητα να μειώσουν τον πόνο, τη φλεγμονή και να χαλαρώσουν τους σφιγμένους μύες που μπορεί να συμβάλλουν στον πόνο. Επίσης, έχει αποδειχθεί, ότι παρέχει έναν ασφαλή, αποτελεσματικό και φυσικό τρόπο αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου με ελάχιστες έως καθόλου παρενέργειες.

Σε άλλη μελέτη (Orthop. 2016) αναφέρεται ότι η πιο πολλά υποσχόμενη θεραπευτική προσέγγιση στη διαχείριση για την έξω επικονδυλιτιδα αγκωνα είναι η άσκηση. Όταν το πρόγραμμα άσκησης εφαρμόζεται ως μέρος της διαδικασίας αποκατάστασης σε συνδυασμό με άλλα φυσικοθεραπευτικά μέσα, η αποτελεσματικότητά του είναι υψηλότερη από ότι εφαρμόζεται ως μονοθεραπεία. Η μελέτη καταλήγει ότι στο τέλος της θεραπείας ή/και στη βραχυπρόθεσμη παρακολούθηση, ο βελονισμός είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για την διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος.

Η διαδικασία της θεραπείας για την έξω επικονδυλιτιδα αγκωνα!

Στο Human Kinetics ως πρώτο βήμα, θα σας ζητήσουμε ένα λεπτομερές ιστορικό, προκειμένου να εξετάσουμε τι προκάλεσε τον πόνο (εάν είναι γνωστό), θα εξετάσουμε τυχόν προηγούμενους τραυματισμούς και θα προβούμε σε μια λεπτομερή εξέταση. Η κα. Σουζάνα Λουκογιαννάκη χρησιμοποιεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη θεραπεία του πόνου και οι θεραπείες βασίζονται στις συγκεκριμένες ανάγκες του ατόμου.

Για περισσότερες πληροφορίες και προσωποποιημένη αντιμετώπιση του προβλήματος, μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας μαζί μας στο: 2106149269

Πηγή: https://startingpointacupuncture.com/elbow-pain/

author avatar
The Editor
Μοιράσου το άρθρο

ΣΟΥΖΑΝΑ ΛΟΥΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Η Σουζάνα Λουκογιαννάκη είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Έχει ειδικευτεί στον Βιοϊατρικό Βελονισμό και είναι μέλος της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας. Η φιλοσοφία της βασίζεται στον συνδυασμό της φυσικοθεραπείας και του Βιοϊατρικού βελονισμού για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών και νευρολογικών διαταραχών καθώς και του χρόνιου πόνου.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για να κλείσετε ραντεβού με την κ. Λουκογιαννάκη παρακαλούμε καλέστε μας στα τηλέφωνα 2106149269 & 6937110261.

×